Hoe het begon

Hoe een judoclub  Wuustwezel  verrijkte

In 1972 hing Corneel Martens zijne koersfiets aan de haak, en ging iets anders doen. Judo? Waarom niet! Wie in Loenhout en omstreken vraagt naar Corneel Marten, loopt kans op een antwoord: ken ik niet. Wie echter vraagt naar Kees Bats, dan ligt het wel anders: die populaire figuur is alom gekend!

Zijn kracht was in 1972 al langer gekend, maar de techniek, die hij als 38 jarige beginneling in de judosport, hanteerde, verbaasde iedereen.
Het duurde niet lang of hij stichtte een eigen club, genaamd naar de toenmalige Japanse judokampioen SHINOMAKI.
De  zolder boven zijn fietsenwinkel werd omgetoverd tot dojo, en de trainingen konden beginnen! Met een kleine groep begonnen ze mee te doen aan tornooien, waar Kees zich al snel ontpopte tot de “schrik van de mat”, voor jong en oud, hij vloerde ze allemaal!

Sinds 1994 is het lokaal verhuisd naar zijn nieuw huis, waar elke steen door zijn handen geweest is, en dat helemaal onderkelderd is. Daar bevindt zich het judolokaal, waar veel recreatieve judoka´s alleen maar van kunnen dromen!De matten liggen op een vloer met een unieke “zwevende” constructie, waardoor veelvuldig vallen  geen enkel probleem is! Ook dit is een ontwerp van de Kees.
in tegenstelling tot de meeste clubs, hoeven de matten niet telkens na de trainingen ergens weggestapeld te worden, tot de volgende les! Ze kunnen gewoon blijven liggen, daar het ons eigen lokaal is.  Daardoor is er geen tijdverlies, en kunnen de lessen gewoon direct van start gaan.

Dit verklaart ook het zeer democratische jaarlijkse lidgeld!